Våra Utbildningar

Kombinationsutbildning

Välj att gå antingen singel & volym eller singel, volym & lashlift.

Vi startar med fyra dagar med teori och praktisk övning där vi går igenom allt du behöver veta om hygien, fransens växtcykler, säker fransförlängning mm. Vi kommer under dessa dagar även utbilda dig i härdplaster vilket idag är ett behörighetskrav…

Läs mer här

Våra kombinationskurser finns i två varianter;

 • Singel & Volym på 4+1+1 dagar
  Pris: 22.000:- inklusive startkit värde 8.125:-
 • Singel, Volym & LashLift, 4+1+1+1 dagar
  Pris: 25.000:- inklusive startkit värde 9.825:-

Detta är en intensivutbildning som kräver mycket fokus av dig som elev. Det du skall tänka på att du bör ha bra syn och vara stadig på handen. Vi har 18-års åldersgräns på våra utbildningar.

Innan utbildningen startar måste du som elev kontakta företagshälsovården för att få ett tjänstbarhetsintyg på att du kan arbeta med härdplaster, i vårt fall gäller det Cyanoacrylat som finns i våra lim.

Vi startar med fyra dagar med teori och praktisk övning där vi går igenom allt du behöver veta om hygien, fransens växtcykler, säker fransförlängning mm. Vi kommer under dessa dagar även utbilda dig i härdplaster vilket idag är ett behörighetskrav för att jobba med fransförlängning enligt arbetsmiljöverket.

Du får med dig ett Trainee intyg som visar att du gått grundutbildning på skolan och att du är under praktik och utför elevbehandlingar.
Under ca tre veckor har du sedan praktik hemma då du ska göra fransar på 15 modeller. Du skall skicka bilder till oss på alla dina modeller för att vi skall kunna ge dig korrekt feedback för hur du skall arbeta och utveckla ditt fransande.
Det är viktigt att du gör minst detta antal modeller för att du skall få en bra överblick över hur man arbetar med fransar på olika kunder. Du kan göra viss praktik på din skola om du känner dig bekvämare med det.

Efter 1 ½ vecka ska du göra dag fyra som är en supportdag då du kommer till din skola och övar på två modeller. Du har då möjlighet att få hjälp och feedback av din lärare på plats. Har du svårt att få modeller till de tillfällen du är på skolan och övar kan vi hjälpa dig att få tag i folk.

Ditt prov i singelfransar får du göra tidigast 2 månader efter kursstart och det innehåller en teoretisk del som görs skriftligt, eller muntligt om man föredrar det, samt en praktisk del där du ska sätta ett nytt set singelfransar på en modell. Kravet för att bli godkänd är minst 80st fransar perfekt avvägt vad gäller längd, form och separering. Vi kommer gå igenom med dig vad vi bedömer på det praktiska provet så du vet förutsättningarna innan provtillfället. Ditt prov i volymfransar innehåller en teoretisk del och en praktiskt del där du ska sätta ett nytt set volymfransar på en modell. Kravet för att bli godkänd är minst 80st plymer perfekt avvägt vad gäller längd, form och separering.

Våra utbildningar är godkända av SEYF, Svenska Estetikers Yrkesförbund, vilket säkerställer innehållet och dagarna på din utbildning.

Anmälningsavgift på 7000kr måste betalas vid anmälan för att din plats skall vara säkrad. Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar.

Pris:
Singel/volym 22.000kr
Singel/volym inklusive Lashlift 25.000kr

Hos oss på Fransstylisterna har du livstids support av dina lärare och är alltid välkommen att sitta på salongen med modeller för att få hjälp.

Priser från 22.000:-

Inkl. startkit fr. 8.125:-

Datum:

INFO KOMMER INOM KORT

Volymfransar (vidareutbildning)

Vår volymfransutbildning är på två dagar då vi går igenom teori och praktik, en del grundläggande saker för de som inte gått vår grundutbildning i singel. Vi går igenom olika plocktekniker och hjälps åt att finna den som passar dig bäst. Vi visar på…

Läs mer här

Vår volymfransutbildning är på två dagar då vi går igenom teori och praktik, en del grundläggande saker för de som inte gått vår grundutbildning i singel. Vi går igenom olika plocktekniker och hjälps åt att finna den som passar dig bäst. Vi visar på hur man skall fästa ett volymknippe för maximal retention och skonsamhet. Vi övar på olika lashdesigns och ögonformer.

Efter din volymfransutbildning hos oss skall du kunna plocka snygga knippen klara av att se hur mycket varje frans klarar av gällande tyngd och längd. Du kommer behöva två modeller att öva på.

Volymfransutbildning kostar hos oss 8.500 kr ink moms, och har ett startkit till ett värde av 3.000 kr. Anmälningsavgiften är på 3.500 kr och är bindande och ej återbetalningsbar, när du betalt den har du en garanterad plats på valt datum. Resterande belopp betalas in senast 10 dagar innan kursens datum.

Utbildningens innehåll:

 • Startkit
 • Hygien
 • Allergier
 • Produktgenomgång
 • Volymfransar
 • Vikt på volymfransar
 • Lim
 • Hur man plockar volymfransar
 • Applicering
 • Härdning
 • Återbesök
 • Efter behandlingen
 • Bilder på olika volymfransar

Startkitets innehåll:

 • Volymfransar
 • Böjd pincett
 • Rak pincett
 • Lim
 • Patches tunna
 • Patches tjocka
 • Borste Tower
 • Pretreatment
 • Microborstar
 • Nanomist
 • Kakelplatta
 • Teorihäfte

Pris 8.500:-
Inkl. startkit värde 4.000:-

Datum:

INFO KOMMER INOM KORT

Avancerad Singel eller Volym

Kursen är på en dag, 9 – 17, man kan välja mellan två datum, tills dess att fler har anmält sig! 

Detta är kursen för dig som vill ta ditt fransbygge till en högre nivå, både teoretiskt och praktiskt. Certifikat i Singelfransar och Volymfransar krävs. Vi går igenom bland annat lagerbygge, lashdesigns, ’perfect bond’ och ’perfect line/topline’.

Pris 7.000:-
Inkl. startkit värde 3.500:-

Datum:

INFO KOMMER INOM KORT

Elleebana One Shot LashLift

Vår Lash Lift-utbildning är på ca 6 timmar och inkluderar färgning av fransar.

Dagen är uppbyggd med teori, demonstration, fika och sedan gör eleverna en egen modell. Därefter är det återkoppling och certifiering.

Pris 4.500:-
Inkl. startkit värde 1.700:-

Datum

20 september kl 10-16
Sista anmälan 14 september
FULLT

BrowLift med BrowTastic

Välj att gå enbart BrowLift för 5,495kr eller inklusive Färg & Form av bryn för 8,495kr. Enbart kursen Färg & Form bryn kostar annars 4,500kr. 

Browlift är för tillfället den absolut hetaste trenden i skönhetsbranschen och vi kan nu stolt presentera en komplett produktserie som inte bara är tillverkad i Europa, men som också är speciellt utvecklad för den känsliga huden kring ögonen.
Browtastic följer alla gällande regler för kosmetika, vilket betyder att vi har en EU-godkänd produkt vars innehåll är säkert att använda på hud, men samtidigt ger enastående resultat på brynen….

Läs mer här

Browlift är för tillfället den absolut hetaste trenden i skönhetsbranschen och vi kan nu stolt presentera en komplett produktserie som inte bara är tillverkad i Europa, men som också är speciellt utvecklad för den känsliga huden kring ögonen.
Browtastic följer alla gällande regler för kosmetika, vilket betyder att vi har en EU-godkänd produkt vars innehåll är säkert att använda på hud, men samtidigt ger enastående resultat på brynen.

Startkiten innehåller inte mindre än 5 produkter i fullstorlek, allt för att du direkt efter avslutad utbildning skall kunna boosta din behandling och kunna återfukta brynen för bästa hållbarhet.

Du får även med applikationsborstar, macaraborstar, rengöring & rengöringspensel.

Under själva lamineringsprocessen så tillsätter vi bl.a. Keratin, Hyaluronsyra, Provitamin B5, Silkesprotein, Arganolja och Ricinolja.
Alla dessa ingredienser kommer att stärka brynstråna utan att torka ut, de ger också brynet en större volym och glans vilket bidrar till en visuellt kraftigare look.
Produktvärdet enbart för produkterna i startkitet är: 2710kr

Under utbildningen lär man sig att skapa fylliga och definierade bryn utefter kundens egna förutsättningar, samt hur man arbetar med vätskorna för ett perfekt resultat varje gång.
Utbildningen är på ca 4-5 timmar, varav ca 1 timme är praktiskt arbete på modell.

Pris 5.495:-
Inkl. startkit värde 2.355:-

BrowLift Inkl Färg & Form bryn 8.495:- Inkl. startkit värde 3,705:-

Datum19:september , kl 10.00-16.00

Sista anmälan  4 september. 
2 platser kvar

Come on over

Detta är utbildningen för dig som redan är diplomerad fransstylist men känner att du vill lära dig mer, uppdatera dig eller kanske tveksam på kunskapen du fått på din förra utbildning. Det är en privatkurs där vi kan utforma dagen efter de behov just du har i teori och praktik…

Läs mer här

Detta är utbildningen för dig som redan är diplomerad fransstylist men känner att du vill lära dig mer, uppdatera dig eller kanske tveksam på kunskapen du fått på din förra utbildning. Det är en privatkurs där vi kan utforma dagen efter de behov just du har i teori och praktik.

Kursen kostar 3.500 kr och du får produkter till ett värde av 1.000 kr som du gemensamt med oss väljer själv. Kursen är tre timmar lång och vi kommer gemensamt överens hur vi delar upp dagen, om du behöver mest teori eller praktik. Du får ett intyg att du gått en COO hos oss!

Pris 3.500:-
Inkl. startkit värde 1.000:-

Övrig kursinformation

Anmälan och betalning

Skicka ett mail till beauty.above@hotmail.com med information om vilken kurs du vill gå och dina kontakt- och fakturauppgifter.

För att reservera din plats på önskad kurs betalar du in handpenningen, det är även då startkitet beställs. Handpenningen är ej återbetalningsbar, men kan hållas tillgodo till nästa kurstillfälle.

Därefter betalar du in resterande belopp senast 10 dagar innan kursstart. Behöver du dela upp betalningen på två fakturor går detta bra, med 15 dagar mellan förfallodatum.

Vill du ha hjälp att ordna modell gör vi det gärna, meddela i god tid!

Om FransStylisterna

Jessica och Susanna har utbildat sig till lärare hos FransStylisterna i Uppsala (www.fransstylisterna.se). Hos oss kan du utbilda dig i singelfransar, volymfransar och “come on over” för dig som redan är utbildad men vill uppdatera eller komplettera dina kunskaper.

FransStylisternas utbildningar är omfattande och ingående så man känner sig trygg i sitt nya yrke! Allt från kemi, hur limmet fungerar och beter sig till sjukdomar i ögonen och hur man stylar och formar ögonen. En korrekt utförd fransförlängning ska aldrig skada kundens naturliga fransar eller kännas. Detta är A och O.

FransStylisternas utbildningar och underskolor finner du i Umeå, Sköndal, Ljusdal, Trosa, Uppsala, Linköping, Hässleholm och oss i Kungsbacka.

Är du en gång utbildad hos oss har du full support.

Kontakta oss idag!

Du kan antingen fylla i formuläret nedan eller ringa direkt till oss. OBS! Vi har av naturliga skäl inte möjlighet att svara när vi sitter i behandling!

Telefonnummer:

Susanna
Fransstylist & Lärare i fransförlängning och Elleebana LashLift, 0733 60 33 69

Jessica
Fransstylist, vaxterapeut & Lärare inom fransförlängning och BrowLift, 0735 33 44 86