Team Fransstylisterna!

Datum

Vi har ju som bekant två lärare hos oss, så vi inför ett nytt sätt att sätta upp datum; vi avsätter 4 dagar i följd där kan man boka in kombinationen, grundutbildning singelfransar, vidareutbildning i volymfransar, avancerad volym eller VIP kursen. Vi kallar detta kort och gott ’utbildningstillfälle’ tills dess att det börjar komma in anmälningar! Hör av dig om vilken kurs du är sugen på att gå så bokar vi in detta! 

 • 4, 5, 6 & 7 Februari. Sista anmälan 21/1-20. 4 platser. 
 • 20, 21, 22 & 23 April. Sista anmälan 6/4-20. 4 platser. 
 • 1, 2, 3 & 4 Juni. Sista anmälan 18/5-20. 4 platser. 
 • 14, 15, 16 & 17 September. Sista anmälan 31/8-20. 4 platser. 
 • 2, 3, 4 & 5 November. Sista anmälan 19/10-20. 4 platser. 

Elleebana One Shot lashlift. Inga förkunskaper krävs.

 • 1 December. Sista anmälan 25/11 ’19. FULLT!
 • 9 Februari. Sista anmälan 3/2-20. 4 platser. 
 • 26 April. Sista anmälan 20/4-20. 4 platser. 
 • 20 September. Sista anmälan 14/9-20. 4 platser. 
 • 8 November. Sista anmälan 2/11-20. 4 platser. 

 

FransStylisterna

Jessica och Susanna har utbildat sig till lärare hos FransStylisterna i Uppsala (www.fransstylisterna.se)

Du kan utbilda dig i singelfransar, volymfransar och "come on over" för dig som redan är utbildad men vill uppdatera eller komplettera dina kunskaper.

FransStylisternas utbildningar är omfattande och ingående så man känner sig trygg i sitt nya yrke! Allt från kemi, hur limmet fungerar och beter sig till sjukdomar i ögonen och hur man stylar och formar ögonen. En korrekt utförd fransförlängning ska aldrig skada kundens naturliga fransar eller kännas. Detta är A och O.

Våra utbildningar och underskolor finner du i Umeå, Sköndal, Ljusdal, Trosa, Uppsala, Linköping, Hässleholm och oss i Kungsbacka. Är du en gång utbildad hos oss har du full support.

Hur du anmäler dig

För att reservera en plats på önskad kurs betalas handpenningen och startkitet beställs, den är ej återbetalningsbar, men kan hållas tillgodo till nästa kurstillfälle. 

Du skrickar ett mail till beauty.above@hotmail.com med vilken kurs du vill gå och dina kontakt- och fakturauppgifter. 

Därefter betalas resterande belopp senast 10 dagar innan kursstart. Behöver man dela upp betalningen på två fakturor går detta bra, med 15 dagar mellan förfallodatum. 

Vill man ha hjälp att ordna modell gör vi det gärna, meddela i god tid!

Vårat utbud

 • Vidareutbildning i Volymfransar. Certifikat i Singelfransar krävs.
 • Kombinerad utbildning (singel & volym eller singel, volym & lashlift) Ett frans "booth camp", en intensivutbildning där fullt fokus och engagemang är ett måste. Inga förkunskaper krävs.  
 • Avancerad Singel. För att ta sitt fransbygge till en högre nivå. Certifikat i Singelfransar krävs. 
 • Avancerad Volym. För att ta sitt fransbygge till en högre nivå. Certifikat i Singelfransar och Volymfransar krävs. 
 • Come On Over. För den redan verksamma fransstylisten som vill/behöver uppdatera/komplettera sina kunskaper. Tidigare certifikat krävs. 
 • Elleebana LashLift. Permanent på de naturliga fransarna. Inga förkunskaper krävs 
 • Härdplast 

Volymutbildning

 Vår volymfransutbildning är på två dagar då vi går igenom teori och praktik, en del grundläggande saker för de som inte gått vår grundutbildning i singel. Vi går igenom olika plocktekniker och hjälps åt att finna den som passar dig bäst. Vi visar på hur man skall fästa ett volymknippe för maximal retention och skonsamhet. Vi övar på olika lashdesigns och ögonformer.

 

Efter din volymfransutbildning hos oss skall du kunna plocka snygga knippen klara av att se hur mycket varje frans klarar av gällande tyngd och längd. Du kommer behöva två modeller att öva på.

Volymfransutbildning kostar hos oss 8.500 kr ink moms, och har ett startkit till ett värde av 3.000 kr. Anmälningsavgiften är på 3.500 kr och är bindande och ej återbetalningsbar, när du betalt den har du en garanterad plats på valt datum. Resterande belopp betalas in senast 10 dagar innan kursens datum.

 

Pris 8.500kr inkl startkit värde 4.000kr

 

UTBILDNINGENS INNEHÅLL

* Startkit* Hygien* Allergier* Produktgenomgång
* Volymfransar* Vikt på volymfransar* Lim* Hur man plockar volymfransar
* Applicering* Härdning* Återbesök* Efter behandlingen* Bilder på olika volymfransar

 

DETTA INGÅR I DITT STARTKIT

Volymfransar, Böjd pincett, Rak pincett, Lim, Patches tunna, Patches tjocka, Borste Tower, Pretreatment, Microborstar, Nanomist, Kakelplatta, Teorihäfte.

Kombinerad utbildning

Du kan gå antingen;
- Singel & Volym på 4+1+1 dagar, 22.000kr med ett startkit för 8.125:-
- Singel, Volym & LashLift, 4+1+1+1 dagar, 25.000:- med ett startkit för 9.825:-
 
Detta är en intensivutbildning som kräver mycket fokus av dig som elev. Det du skall tänka på att du bör ha bra syn och vara stadig på handen. Vi har 18-års åldersgräns på våra utbildningar.
 
Innan utbildningen startar måste du som elev kontakta företagshälsovården för att få ett tjänstbarhetsintyg på att du kan arbeta med härdplaster, i vårt fall gäller det Cyanoacrylat som finns i våra lim.
 
Vi startar med tre dagar grundutbildning i singelfransar där vi går igenom allt du behöver veta om hygien, fransens växtcykler, säker fransförlängning mm. Vi kommer under dessa dagar även utbilda dig i härdplaster vilket idag är ett behörighetskrav för att jobba med fransförlängning enligt arbetsmiljöverket.
 
Du får med dig ett Trainee intyg som visar att du gått grundutbildning på skolan och att du är under praktik och utför elevbehandlingar.
Under ca tre veckor har du sedan praktik hemma då du ska göra fransar på 15 modeller. Du skall skicka bilder till oss på alla dina modeller för att vi skall kunna ge dig korrekt feedback för hur du skall arbeta och utveckla ditt fransande.
Det är viktigt att du gör minst detta antal modeller för att du skall få en bra överblick över hur man arbetar med fransar på olika kunder. Du kan göra viss praktik på din skola om du känner dig bekvämare med det.
 
Efter 1 ½ vecka ska du göra dag fyra som är en supportdag då du kommer till din skola och övar på två modeller. Du har då möjlighet att få hjälp och feedback av din lärare på plats. Har du svårt att få modeller till de tillfällen du är på skolan och övar kan vi hjälpa dig att få tag i folk.
 
Ditt prov i singelfransar får du göra tidigast 2 månader efter kursstart och det innehåller en teoretisk del som görs skriftligt, eller muntligt om man föredrar det, samt en praktisk del där du ska sätta ett nytt set singelfransar på en modell. Kravet för att bli godkänd är minst 80st fransar perfekt avvägt vad gäller längd, form och separering. Vi kommer gå igenom med dig vad vi bedömer på det praktiska provet så du vet förutsättningarna innan provtillfället. Ditt prov i volymfransar innehåller en teoretisk del och en praktiskt del där du ska sätta ett nytt set volymfransar på en modell. Kravet för att bli godkänd är minst 80st plymer perfekt avvägt vad gäller längd, form och separering.
 
Våra utbildningar är godkända av SEYF, Svenska Estetikers Yrkesförbund, vilket säkerställer innehållet och dagarna på din utbildning.
 
Anmälningsavgift på 7000kr måste betalas vid anmälan för att din plats skall vara säkrad. Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar.
 
Pris Singel/volym 22.000kr
Singel/volym inklusive Lashlift 25.000kr
 
Hos oss på Fransstylisterna har du livstids support av dina lärare och är alltid välkommen att sitta på salongen med modeller för att få hjälp.

Första dagen i grundutbildningen består av teori och praktisk övning på papper

Come On over

Detta är utbildningen för dig som redan är diplomerad fransstylist men känner att du vill lära dig mer, uppdatera dig eller kanske tveksam på kunskapen du fått på din förra utbildning. Det är en privatkurs där vi kan utforma dagen efter de behov just du har i teori och praktik.

Kursen kostar 3.500 kr och du får produkter till ett värde av 1.000 kr som du gemensamt med oss väljer själv. Kursen är tre timmar lång och vi kommer gemensamt överens hur vi delar upp dagen, om du behöver mest teori eller praktik. Du får ett intyg att du gått en COO hos oss!

Elleebana One Shot LashLift

Kursen är på ca 6 timmar och inkluderar färg. Dagen är uppbyggd med teori, dema, fika och sedan gör eleverna en egen modell. Därefter är det återkoppling och certifiering. 

 

Pris 4.500kr inkl startkit värde 1.700kr